Ons verhaal

Wist je dat..

Bijna 50% van alle vrouwen die maandverband of inlegkruisjes gebruiken weleens last heeft van vaginale huidirritatie rondom haar menstruatie? Niets om je voor te schamen dus. Wel erg vervelend. Onze 100% katoenen inlegkruisjes, maandverband en tampons zijn voor veel vrouwen al dé oplossing gebleken. Ons verband heeft een bewezen werking bij het voorkomen en genezen van vaginale huidirritatie. 75% van de vrouwen is binnen drie maanden irritatievrij.

De producten van Sanature zijn van 100% katoen. Katoen kent vele voordelen.

De kracht van katoen

Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de zaden van de katoenplant groeit. Als sporen van was en eiwit zijn verwijderd, blijft een natuurlijke vezel van zuivere cellulose over. Deze cellulose is gerangschikt op een manier die katoen unieke eigenschappen geeft wat betreft sterkte, duurzaamheid en absorptie.

Elke vezel is samengesteld uit twintig tot dertig laagjes cellulose die keurig om elkaar heen gedraaid zijn. De buitenkant van de katoenvezel is bedekt met een waslaagje: de cuticula. Omdat deze waterafstotend is moet deze laag voor natbehandelingen verwijderd worden. Zuiver katoen kan tot wel 5 maal het eigen gewicht aan vocht vasthouden.

Hypoallergeen

Katoen is van nature hypoallergeen waardoor de kans dat allergische reacties zullen ontstaan minimaal is en het de natuurlijke pH-waarde van de huid niet uit balans brengt.

Super absorberend

Katoen heeft een super absorberend vermogen en kan moeiteloos tot wel 5 keer het eigen gewicht aan vloeistoffen opnemen.

Natuurlijk ademend vermogen

Katoen sluit de huid niet af zoals synthetische materialen vaak wel doen en zorgt dat de huid kan blijven ademen. Dit voorkomt een broeierig gevoel en bevordert de hygiëne.

 

 

Ons verhaal